SDH Líchovy

BL Nalžovice (7.) - Panteři i Fialky shodně šestí

BL Nalžovice (7.) - Panteři i Fialky shodně šestí

     Nalžovice (3.8.2014) - Nalžovický park v nedělním 7.kole nabídl zcela nově vybudovanou dráhu, na které bylo v tento krásný, slunný den opravdu na co koukat. Celkově se 7. kola zúčastnilo 32 týmů (z toho 23 týmů mužů a 9 týmů žen).


 

 

 

 

     V kategorie žen se Fialky probojovaly s časem 17,92 s do play-off z třetího místo. Čekal je tedy souboj s děvčaty z Malých Přílep (19,98 s), bohužel od hlavního rozhodčího obdržely červený praporek, po nezapojené proudnici na pravém proudu, zapsaly „N“ – tedy nedokončený pokus a skončily tak, až na šestém místě. V semifinále spolu o postup soupeřily holky ze Sloupu (18,13 s), s holkama z Malých Přílep (18,39 s) a holky ze Zalužan (19,24 s) s Petrovicemi (17,27 s). O třetí místo se následně utkaly Malé Přílepy (20,75 s) se Zalužany, vítězně z tohoto souboje vyšli děvčata ze Zalužan (19,64 s). Finále patřilo Sloupu a Petrovicím (19,58 s), pričemž se z vítězství tentokrát radovaly holky ze Sloupu (19,58 s). O jejich vítězství nakonec rozhodl až „sestříknutý“ první terč, který Věrka Bažantová (SDH Sloup) trefila za 15,52 s !!! oproti Petrovicím (17,93 s).

     Mužské týmy čekal těžký boj o postup do play-off. Panterům nešla při jejich kvalifikaci časomíra, a tak si svůj pokus zopakovali jako poslední tým základního kola. Na druhý, opravný start kráčeli Panteři s jasným úkolem. Pokud chtěli postoupit do dalších soubojů, museli zaběhnout čas pod 15:46 s. Časy pod 15:46 s umějí s přehledem, ale nervozita na základně byla jasně viditelná. Byla sice maskována smíchem a hesly „Napálíme to“, Prostě to zkusíme a uvidíme“, „Jinolický troják“ a podobně, ale každý z týmu věděl, že pokud nedokáže splnit svou roli v útoku na 100 %, nikdo z nich si už na tak perfektní dráze znovu nezaběhne. Panteři ale dokázali, že se jen tak nevzdávají. Od výstřelu k zastavení časomíry uběhlo 14:41 s a na světě byl nový „osobáček“!

     Play-off začalo vítězným útokem Draků z Chrástu (14,29 s) nad Radíčí (15,42 s) a Draci se stali novým držitelem rekordu Brdské ligy! Držiteli tohoto rekordu se ovšem stali na pouhých 7 minut. Po souboji kluků z Bezděkova proti Sloupu (14,70 s) se novými držiteli rekordu, stalo družstvo SDH Bezděkov s vynikajícím časem 14:18 s! V dalším rozběhu Pantheři (14,75 s) nastoupili proti vítězi 5. kola SDH Chářovice (14,63 s). Z tohoto velmi těsného souboje, tak nakonec odcházeli radostně Chářovice. V posledním čtvrtfinálovém souboji přešli domácí Nalžovice (14,44 s) přes vítěze sobotního kola, tým Radětic (15,03 s). O bronzovou příčku se utkali kluci z Bezděkova (14,51 s), kteří jí nakonec také získali, a kluci z Nalžovic (14,98 s). Ve finále proti sobě nastoupili Chářovice a Chrást (15,09 s), padl další „čtrnáctkový“ čas a Chářovice (14,70 s) se mohli radovat z vítězství nedělního kola BL.

     7. kolo Brdské ligy, co se dosažených časů týče, stalo bezkonkurenčně nejúspěšnějším dnem v historii Brdské ligy. Posledním postupovým časem do play-off v mužské kategorii byl v tento den čas 15,32 s! Za celý den mohli diváci na dráze vidět 15 „čtrnáctkových“ časů, navíc hned 2x byl posunut rekordy Brdské ligy. Své „osobáčky“ zde zlepšilo obrovské množství týmů a za zmínku určitě stojí i časy nejlepšího proudaře (Jakub Čermák, SDH Bezděkov pod Třemšínem 13,80 s) a proudařky (Věra Bažantová, SDH Sloup 15,52 s). Skvěle připravená soutěž, vynikající časy i počasí. Na tohle kolo se na Brdské lize bude ještě dlouho vzpomínat!

 

 

     Nejrychlejší proudaři:

 

Muži:     Tomáš Fiala (SDH Sloup)     13,76 s
Ženy:   Martina Dvořáková (SDH Petrovice)   16,61 s

 

 

     Sestava Fialky: Lucka, Kytka, Míša, Aneta, Péťa, Kačka, Péťa a Káťa.

     Sestava Panthers: Ráďa, Švýcko, Páťa, Petr, Pavel Janda (SDH Kalenice), Marek, Hany.

 

 

     autor: Švýcar



Zpět na články...