SDH Líchovy

Historický úspěch Líchovských mužů na Okresním kole

Historický úspěch Líchovských mužů na Okresním kole

     Dne 9.června 2012 se uskutečnilo na stadionu Taverny v Sedlčanech Okresní kolo v požárním sportu za účasti nejlepších týmů z okrskových kol okresu Příbram.


 

 

 

 

 

 

     Po tradičním nástupu, kde byli přítomni i tradiční zástupci z našeho regionu (Prosenická Lhota, Kosova Hora, Líchovy , Sestrouň aj. ) se začalo soutěžit v první disciplíně – běh na 100m s překážkami. V ní se nejvíce dařilo Líchovským mužům, kteří opět po roce chtěli bojovat o příčky nejvyšší, druzí skončili muži z Kosovy Hory a třetí Prosenická Lhota.

     Další disciplínou byl požární útok, ve kterém se Líchovským také dařilo a jediným týmem který je byl schopen porazit bylo družstvo Třebska – loňský účastník Krajského kola. Líchovy před závěrečnou disciplínou stály na prahu dalšího úspěchu. Po serii neúspěchů z let minulých, kdy vždy v horizontu cca 20 let skončili ve stínu výborných Huťí p.Třemšínem, Svatého Pole, posléze Pňovic a naposledy Třebska, měli tedy šanci přepsat svou sportovní historii sboru.

     V poslední disciplíně 4x100m, která o úspěchu také rozhodovala, ale udrželi Líchovšťí nervy na uzdě a po pěkném průběhu svého vystoupení dosáhli nejlepšího času (druhé místo v této disciplíně bralo Třebsko a třetí Prosenická Lhota) a současně také na kýžený titul Okresního přeborníka v roce 2012. Radost, která se nedá pro některé pamětníky popsat, se rozdávala v této vesničce na Sedlčansku až do ranních hodin. Nechyběl ani ohňostroj, pekelná dávka destilátů, piva a několik vítězných pokřiků, které provázeli tento tým během téměř dvou desítek let. A tak z dřívějšího "letos bylo na krajíčku", se zpívalo "letos už jsme na Kraji"!

     Závěrem je nutné poděkovat všem, kteří o tuto "metu" léta usilovali, za vůli a bojovnost, léta dřiny, času a sportovního nadšení bez kterých by se tento výsledek podařil jen stěží. Díky patří hlavně Líchovským hasičským "legendám" - hasičům, kteří mladé k tomuto skvělému sportu přivedli, ukázali jim cestu, ze které po dobu bezmála dvaceti let nesešli a dokázali tak, že bojovat se musí až do konce – a vyplatí se to!!! Na Krajském kole budou Příbramský okres reprezentovat Líchovšťí hasiči ve dnech 23.-24.června 2012 na stadionu v Mladé Boleslavi.

 

autor: Stany



Zpět na články...