SDH Líchovy

Líchovské hasičky bojovaly o titul mistryň České republiky

Líchovské hasičky bojovaly o titul mistryň České republiky

     Líchovy - Mladá Boleslav. Město kultury, aut a pro líchovské hasičky také město sportu a úspěchů. Právě na mladoboleslavském atletickém stadionu totiž ve dnech 23. - 25. srpna 2013 bojovaly o titul mistryň České republiky na společném Mistrovství ČR profesionálních a dobrovolných hasičů.


 

 

     Na toto klání vyrazily hasičky už v pátek v brzkých ranních hodinách. První sportovní aktivitou, která je v Boleslavi čekala, byl trénink požárního útoku, který začínal už v 8:30. Na něm šlo především o seznámení s mašinou, která byla pro všechna družstva jednotná. V odpoledních hodinách děvčata absolvovala také trénink běhu na 100 metrů s překážkami a v 17:30 nástup se slavnostním zahájením.

     Na mistrovství soutěžily tři kategorie – SDH ženy, SDH muži a družstva mužů HZS a to ve čtyřech disciplínách: ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže, v běhu na 100 metrů s překážkami, ve štafetě 4 x 100 metrů s překážkami a v požárním útoku.

     Sobotní den začínal pro závodníky brzy. První startovní výstřel v disciplíně běh na 100 metrů s překážkami padl přesně v osm hodin. Líchovským závodnicím se hned v úvodu klání dařilo. Nejlépe zaběhla Martina Dvořáková a s časem 18:53 obsadila 28. místo v celkovém pořadí této disciplíny. Druhý nejlepší čas – 18:68 patřil Petře Vystydové a třetí nejlepší čas týmu zaběhla Jitka Doubravová a měl hodnotu 19:23.

     Dalšími úspěšnými stovkařkami líchovského týmu byly Veronika Šejbová, Markéta Šejbová a Kateřina Boučková, Petra Marešová a Michaela Šofková.

     Dobré výkony předvedly hasičky i v další disciplíně – ve štafetě 4 x 100 metrů s překážkami.

     Na startu bylo možno spatřit fialové dresy hned dvakrát. Lepší štafeta ve složení: Petra Vystydová, Martina Dvořáková, Markéta Šejbová a Veronika Šejbová proběhla cílem v čase 65:39, což byl sedmý nejlepší čas této disciplíny. Po prvním soutěžním dni si tak „líchovandy" držely krásné 7. místo v celkovém pořadí.

     Po celou dobu mistrovství děvčata podporovala početná skupina fanoušků a také trenér pan Josef Čejda a vedoucí družstva David Švec, kteří byli pro závodnice nejen oporami, ale také výbornými rádci a techniky.

     Nedělní den patřil královské disciplíně požárního sportu – požárnímu útoku. Slunečné počasí z prvních dnů závodu bohužel nevydrželo, a když se líchovské hasičky připravovaly k prvnímu pokusu, začalo dokonce vydatně pršet. Přesto se družstvo postavilo na start ve složení: Lenka Švecová, Markéta Šejbová, Lucie Švecová, Michaela Šofková, Petra Marešová, Petra Vystydová a Martina Dvořáková, a dosáhlo času 28:10.

     Po prvním kole si tak držely krásné 4. místo, přesto si před dalším pokusem přály čas co nejvíce vylepšit. To se bohužel nepovedlo a po druhých pokusech skončila děvčata až na 8. příčce. Na slavnostním vyhlášení, které proběhlo za silného deště tak líchovské ženy převzaly diplom a cenu za 8. místo a staly se tak osmým nejlepším ženským týmem v požárním sportu pro rok 2013. Dokázaly tak příbramský okres velmi důstojně reprezentovat a všichni příznivci požárního sportu by na ně mohli být hrdí.

 

autor: Míša Šofková



Zpět na články...