SDH Líchovy

Okresní soutěž v PS - Muži slaví postup, ženy těsně druhé

Okresní soutěž v PS - Muži slaví postup, ženy těsně druhé

     Sedlčany, Stadion Taverny - Dne 6.6.2015 se uskutečnilo 1.kolo soutěže v požárním sportu, za účasti 14 týmů mužů a 8 týmů žen. V "žáru" slunce, které se činilo opravdu celý den, se bojovalo o postup do krajského kola.


 

 

     Sportovní klání zahájily štafetové běhy na 4x100 m. První na dráhu vyrazily týmy žen, mezi kterými si pro třetí místo doběhla děvčata z Nové Vsi pod Pleší v čase 76,62 s. První místo mezi ženami vybojovaly ženy z Petrovic (67,86 s), když dokázaly pokořit líchovské "fialky" (Kačka, Věrka, Péťa a Ája), které svůj lepší pokus absolvovaly v čase 68,75 s.

     Poté děvčata absolvovaly královskou disciplínu - požární útok. Petrovice svůj pokus zvládly v čase 19,62 s, což jim nakonec zajistilo druhé místo v disciplíně. Porážku z běhu na 4x100 m jim naopak oplatily naše Fialky, které časem 18,86 s disciplínu - požární útok ovládly. Třetí pozici si pokusem za 24,58 s zajistily holky ze Sestrouně.

     Před rozhodující discíplínou během na 100 m překážek se tedy o průběžnou vedoucí pozici dělily Fialky s děvčaty z Petrovic ze součtem 3 ze dvou disciplín. A bylo zřejmé, kdo lépe zvládne běh na 100 m překážek, ten si také zajistí postup do krajského kola. V konečném součtu 4 lepších běžkyň z každého týmu se toto podařilo holkám z Petrovic, které součtem 78,06 s dokázaly přetlačit líchovské fialky (78,56 s) a tím si vybojovat postup. Třetí místo v disciplíně si vyběhaly ženy z Nové Vsi pod Pleší za součet 87,32 s. Disciplínu za jednotlivce ovládla Petra Vystydová (Fialky) - před Andreou Marešovou (Fialky) - a Martinou Dvořáková (Petrovice) - 19,19 s.

     Fialkám patří velký dík za jejich um a bojovnost, kterou předvedly, ačkoliv to na postup nestačilo, tak nedaly svou kůži lacino.

 

     Sestava Fialky: Kačka, Věrka, Péťa, Ája, Peťule, Káťa, Kytka, Aneta a Lucka.

 

 

     Mezi muži, v roli favorita nastoupili líchovští "panteři", kterým hned po prvním pokusu při štafetě na 4x100 m zatrnulo, když byl jejich pokus hodnocen jako neplatný. Ale druhá štafeta (Ráďa, Filip, Kuba a Tomáš) zaváhání svých kolegů napravila a časem 60,38 s se bezpečně usadila na první pozici. Třetí místo brali kluci z Věšína za 65,16 s a pro druhé místo si doběhli muži ze Sestrouně za 64,42 s.

     Vítězství v požárním útoku pro sebe ukořistili také Panteři (18,67 s), kteří jako jediní svůj pokus stlačili pod hranici 20 vteřin. Další pořadí bylo stejné jako ve štafetě na 4x100 m. Třetí místo obsadil Věšín za útok v čase 22,62 s a druhá příčka patřila mužům ze Sestrouně za 21,20 s.

     V běhu na 100 m překážek svou dominanci potvrdili Panteři, když obsadili první tři místa v jednotlivcích, jmenovitě Jakub Čermák - 17,47 s, Petr Janský - 18,13 s a Filip Prinz - 18,45 s. Disciplínu ovládli se součtem 72,96 s a potvrdili tak svůj postup do krajského kola. Druhé místo v hodnocení disciplíny brali muži z Kosovy Hory za součet 78,00 s a třetí pozici si vyběhali kluci ze Sestrouně za 78,81 s.

     Velká gratulace k postupu, ale na druhou stranu zamrzí, že na kraj neodjede sestava, která se na postupu podílela. I tak se kluci určitě pokusí porvat minimálně o bednu.

 

     Sestava: Mára "Koblih", Luky, Pítr, Karel, Ráďa, Filip, Kuba, Tomáš, Patrik a Mára.

 

 

     autor: Dave



Zpět na články...