SDH Líchovy

XIV.ročník memoriálu Vlastimila Reitspiese

XIV.ročník memoriálu Vlastimila Reitspiese

     Chlumčany 11.10.2014 - Za obhajobou vítězství z loňského roku jsme vyrazili už po sedmé hodině ranní, tentokrát i za doprovodu našich Fialek. Na parkovišti v areálu Chlumčanské keramičky nás přivítalo o něco přívětivější počasí než loni (to byla strašná „kosa“). Zasoutěžit si přijelo 43 družstev mužů a 15 družstev žen, včetně medailistů z letošního ročníku extraligy v PÚ.


 

     První svou soutěž, na specifickém povrchu (betonové parkoviště), absolvovaly týmy žen. Fialkám se tentokrát moc nezadařilo, neboť v soutěži nezapsaly ani jeden platný pokus. V prvním kole jejich nadějně rozběhlý útok zastavilo prasklé „béčko“ a ve druhém kole svůj útok nedokončily po zaváhaní na levém proudu. Znamenalo to dělené 14.místo se stejně „neúspěšným“ týmem děvčat z Bolevce B. Z vítězství se radovaly holky z Chrášťan (letos druhý tým extraligy v požárním sportu) za útok, dokončený v čase 16,40 s. Tento dosažený čas znamenal také nový rekord dráhy v ženské kategorii. Druhé místo obsadily Chválenice za 17,79 s a třetí pohárovou pozici braly holky z Bolkova (18,03 s).

     Po děvčatech už přišli na řadu útoky mužů. A ani Panteři nedokázali navázat na loňské umístnění, nic na tom nemění ani fakt, že se běhalo rychleji než v loňském ročníku. V prvním kole jsme po zaváhání na sestřiku zapsali 15,81 s a ani druhý pokus zlepšení nepřinesl (15,89 s), neboť se mi (Dave) podařilo „přišlápnout“ hadici pravému proudu (Hany). Nakonec jsem brali 13.místo, což pro nás bylo určitě zklamání (především z dosaženého času). Stupně vítězů letos ovládli „čtrnáctkové“ časy, dokonce byl 3x posunut rekord dráhy. První místo obsadili kluci z Bezděkova pod Třemšínem (letos vítězný tým extraligy v požárním sportu) za parádních 14,47 s, skvěle jim sekundovali Draci z Chrástu, kterým čas 14,67 s zajistil místo druhé. Pro třetí místo si doběhli kluci z Únětic, kteří terče shodili za 14,79 s. Ještě čtvrtý tým dokázal pokořit hranici 15 vteřin a to tým Želetavy (14,85 s).

     Soutěž měla opět rychlý spád a tradičně hodnotné ceny, to vše bylo podpořeno kvalitními výkony, takže se už můžeme těšit na příští ročník.

 

     Sestava Fialky: Lucka, Kytka, Míša, Aneta, Peťula, Péťa a Kačka.

     Sestva Panthers: Ráďa, Švýcko, Páťa, Mára, Dave, Marek, Hany.

 

     autor: Dave



Zpět na články...